Двоє росіян та місцевий колаборант, які загинули у Чаплинському центрі зайнятості, посмертно нагороджені медалями “За хоробрість”

04 Січня 2024, 15:11

Двоє жительок Ленінградської області Росії та місцевий колаборант, які вирішили підзаробити грошей на окупованій частині Херсонщини, посмертно отримали медалі  “За хоробрість” ІІ ступеня. Вони загинули внаслідок обстрілу Центру зайнятості у селищі Чаплинка. У чому полягала їхня хоробрість – окупанти не уточнюють.

Про факт нагородження повідомили російські ЗМІ.

“Медалями посмертно нагороджено Ларису Іванову – головного спеціаліста-експерта клієнтської служби в Тихвінському районі Ленінградської області відділення Фонду пенсійного та соціального страхування РФ по Петербургу та Ленобласті, а також Олену Кузьміну, яка була головним спеціалістом-експертом відділення клієнтської служби в Невському районі Петербурга. Посмертно нагороджено також Олексія Моржакова – спеціаліста-експерта клієнтської служби в Чаплинському муніципальному окрузі відділення Соцфонду РФ по Херсонській області”, – йдеться у повідомленні.

Одна з нагороджених, Лариса Тихвінська, приїхала на Херсонщину, щоб заробити грошей. “На її похорон прийшла приблизно сотня чоловік. Подруга Лариси розповіла, що до Чаплинки Лариса поїхала, щоб підзаробити. Поїхала охоче, поїздці раділа, хоч подруги її відмовляли – небезпечно”, – зазначають російські ЗМІ. 

Раніше повідомлялось, що у Чаплинці знищено окупаційний центр зайнятості. За версією окупантів, ЗСУ нібито випустили по цій будівлі одразу «6 американських ракет», чотири з яких нібито вдалося збити. Та найбільш правдоподібною є версія руйнування будівлі внаслідок падіння уламків збитих росіянами українських ракет. Відомо, що того дня були успішні влучання по розташованому на околиці Чаплинки російському військовому аеродрому та по інших позиціях окупаційних військ в одному з сіл Чаплинської громади і селищі Брилівка Виноградівської громади Херсонського району.