Жителям Херсонщини вже нараховано близько 218 мільйонів гривень за програмою “єВідновлення”

08 Грудня 2023, 10:15

На Херсонщині тривають виплати компенсації за пошкоджене житло за програмою “єВідновлення”. На сьогодні нараховано вже близько 218 мільйонів гривень.

Про це кореспондентам “IPC-Південь” повідомив заступник начальника Херсонської ОВА Антон Самойленко.

“Херсонська область доклала дуже багато зусиль для цього, працювали комісії, і на сьогодні вже нараховано близько 218 мільйонів гривень за програмою “єВідновлення”, з них виплачено 115 мільйонів гривень.

За виплатами 1016 осель вже можуть бути відновлені людьми власним коштом. За нарахованими коштами – це 1396 осель, і я думаю, що це високий показник”, – підкреслив Антон Самойленко.

Також, за словами заступника начальника Херсонської ОВА, у рамках коштів із “єВідновлення” вже видано 28 сертифікатів на суму 35 мільйонів гривень – це за повністю зруйноване житло.

Як повідомлялось раніше, станом на сьогодні на звільненій частині Херсонщини понад 22 тисячі пошкоджених приватних осель. на звільненій Херсонщині нині відновлено близько 2 418 приватних осель, з них 847 об’єктів були відремонтовані коштом партнерів із 15 областей згідно програми “Пліч-о-пліч”, 762 за кошти волонтерів, ще 762 оселі були відновлені за кошти громад, за обласні кошти або завдяки суспільним програмам з видачі будівельних матеріалів та залученням добробатів.