Росіяни вчергове обстріляли залізничний вокзал у Херсоні: є загиблі та поранені (Оновлюється)

26 Грудня 2023, 21:12

Наслідки обстрілу росіянами залізничного вокзалу в Херсоні, 26.12.2023 р. Фото: скріншот відео, Херсонська ОВА.

Сьогодні ввечері, 26 грудня 2023 року, російські окупанти завдали чергового удару по залізничному вокзалу Херсона. Наразі відомо про двох загиблих поліцейських і ще пʼятьох поранених. Пасажири перебувають в укритті.

Про це інформує Херсонська ОВА з посиланням на повідомлення Укрзалізниці.

“План наступний: чекаємо стабілізації ситуації навколо вокзалу, пересаджуємо людей в автобуси від привокзальної площі до Миколаєва (дякуємо Херсонській військовій адміністрації за оперативну підмогу), там ми вже зараз готуємо резервні вагони — і ними повеземо понад 100 пасажирів до безпеки”, – зазначають у відомстві.

Також повідомляється, що наразі ситуація контрольована, залізничники готові продовжувати рух.

Як повідомляє Національна поліція, на момент ворожого удару близько 140 цивільних на залізничному вокзалі чекали відправлення евакуаційного потягу.

Поліцейські, які несли службу на вокзалі, терміново розпочали евакуацію людей. Завдяки злагодженим діям поліції, всіх вдалося вивести в безпечні місця. Двом цивільним, які отримали осколкові поранення, надають медичну допомогу.
На жаль, внаслідок обстрілу загинув лейтенант поліції з Кіровоградщини. Він у складі зведеного загону ніс службу в Херсоні. Він отримав смертельне поранення під час евакуації людей.
Ще двоє поліцейських — в лікарні з осколковими пораненнями.
ОНОВЛЕНО.
За повідомленням Поліції Кіровоградської області, рятуючи мирних херсонців, загинув поліцейський із Кіровоградщини Ігор Місюня.

Ігор Місюня. Фото: Поліція Кіровоградської області.

Лейтенант поліції Ігор Місюня загинув внаслідок обстрілу в Херсоні, де ніс службу у складі зведеного загону. Поліцейський отримав смертельне поранення під час евакуації людей із залізничного вокзалу.
Правоохоронцю було лише 29 років. Службу в поліції розпочав у 2017 році у місті Долинській.
У поліцейського залишилася дружина і двоє дітей.

Раніше повідомлялось, що 23 грудня 2023 року росіяни завдали ракетного удару по Центральному району Херсона. Внаслідок ворожої атаки пошкоджено газогін, через що у частині району відсутнє газопостачання.