Відомий в Херсоні тренер з айкідо Сергій Заболотний втік на лівобережжя області та зізнався у любові до “русского міра”

26 Грудня 2023, 14:02

Херсонський тренер з айкідо Сергій Заболотний втік на лівобережжя Херсонщини восени 2022 року. Зараз він проживає в окупованому Скадовську і розповідає журналістам про свою любов до “русского міра”. За словами Заболотного, він не розуміє своїх учнів і колег з бойових мистецтв, які не радіють окупації та не підтримують російських військових.

Про це повідомляють російські ЗМІ, яким Заболотний дав велике інтерв’ю.

“Коли я почув стрілянину на мосту, зрозумів – почалося! Я сподівався на возз’єднання з моєю великою Батьківщиною. Щиро кажу… історичні фільми і реальність змішувалися. А у мене сльози від радості…” – описав Заболотний свої враження від перших днів повномасштабного вторгнення. 

За словами “майстра айкідо”, прихід росіян врятував його земляків від перетворення на жителів країни третього світу. Заболотний розповідає, що був активним прибічником ідей “русского міра” ще задовго до початку повномасштабного вторгнення. “Я відчув після 2014-го, коли загорівся Донбас: якщо Крим, Донецьк і Луганськ відмовилися бути Україною, то настане черга і моєї малої батьківщини — Херсонщини”, – зазначає він. 

Зараз Сергій Заболотний, який раніше очолював херсонську школу айкідо “Хікарі”, проживає в Скадовську. Чоловік пішов працювати у неіснуючий “Херсонский педагогический университет” і радіє встановленню в окупованому місті пам’ятника Пушкіну. Єдине, про що шкодує Заболотний, це про те, що більшість його учнів не пішли на співпрацю з росіянами та відмовились тікати разом з окупантами на лівобережжя області. “Це мій провал як сенсея, я зміг дати їм техніку, навчив їх і підготував на майстрів айкідо, дав професію, а запалити їхні серця не зміг — і вони вибрали шлях вигоди… 20 років я викладав — і виявилося, щось недодивився. Вони отримали від мене лише ремесло, а сутність залишилася нерозкритою”, – скаржиться росіянам на своїх учнів Заболотний.