Сальдо збирається прийняти на лівобережжі Херсонщини до 2 мільйонів туристів. Минулоріч ця цифра склала 12 тисяч

13 Грудня 2023, 17:17

Так званий “губернатор” Херсонщини Володимир Сальдо заявив, що окупована частина Херсонщини спроможна приймати до двох мільйонів туристів щороку. Проте поки його підрахунки разюче диссонують з реальністю, адже за повідомленнями самих росіян, у 2023 загальна кількість відпочивальників, що відвідали лівобережжя області, склала всього 12 тисяч. 

Про оптимістичні заяви від Сальдо повідомляють російські журналісти.

Херсонська область готова прийняти та розмістити на своїх узбережжях до двох мільйонів туристів – заявив голова регіону Володимир Сальдо. Виступаючи на міжнародній виставці-форумі «Росія», чиновник зазначив, що береги Азовського та Чорного морів набирають популярності. В даний час мандрівникам доступно більше двох сотень піщаних пляжів. Крім того, на території регіону розташовано вісім заповідників та національних парків, включаючи унікальний заповідник «Асканія-Нова»”, – повідомляють російські ЗМІ. 

За офіційною інформацією так званого “міністерства туризму Херсонщини”, цьогоріч область відвідало близько 12 тисяч відпочивальників. До окупації ця цифра складала до 4 мільйонів, тобто, вдвічі більше, ніж навіть міфічні обіцянки Сальдо. Насправді ж туристична галузь Херсонщини знаходиться в глибокій кризі. Відпочивальники з України та інших цивілізованих країн сюди, зі зрозумілих причин, не їздять. Росіяни ж, у свою чергу, надають перевагу відпочинку в Сочі чи Анапі, ніж у прифронтовій області з максимально нелояльно до них налаштованим населенням.