Росіяни вивезли понад 300 тисяч тонн зерна з окупованої частини Херсонщини у 2023 році

15 Грудня 2023, 16:54

Окупанти продовжують вивозити зерно з підконтрольної їм частини Херсонщини. За даними російських ЗМІ, тільки у поточному році з області до Росії було вивезено понад 300 тисяч тонн зернових. Здебільшого це пшениця. Її росіяни вкрали близько 226 тисячі тонн.

Про це повідомляють російські ЗМІ.

Також росіяни наводять цифри, скільки зерна було вивезено з Херсонщини за листопад. За їхньою інформацією, цей обсяг становить 52 тисячі тонн.

У листопаді було видано 1400 карантинних сертифікатів під час відвантаження зерна до Херсонської області. Так, до інших регіонів країни було направлено понад 52 тисячі тонн зерна: пшениця – понад 45 тисяч тонн; технічних культур – 3,3 тисяч тонн; ячмінь – 2,5 тисяч тонн; бобових – 405 тонн; кукурудзи – 250 тонн”, – йдеться у повідомленні. 

Від початку повномасштабного вторгнення Росія одразу почала масове вивезення на свою територію українського металу, сільськогосподарської та будівельної техніки. До окупованої частини Запорізької та Херсонської областей загарбники направили свої перевірені чиновницькі кадри з РФ, які контролюють схеми вивезення українського зерна і техніки.