Росіяни відмовили у безкоштовному житлі молодій матері з Херсона

30 Грудня 2023, 15:51

Катерина Тараненко — переселенка з Херсона з однорічною донькою, яка знайшла заповітну квартиру на безкоштовний сертифікат від держави у Волгограді, і вже практично переїхала до неї. Але в середині грудня молодій мамі волгоградські чиновники відмовилися переводити у готівку херсонський сертифікат. Коштами в сумі майже 3 млн. рублів вона мала розплатитися з продавцями.

Про це повідомляють російські ЗМІ.

Справа в тому, що жінка виїхала до Росії ще у 2021 році, проте це не завадило їй отримати так званий “житловий сертифікат”. Вона знайшла квартиру і навіть заплатила господарям житла завдаток у 500 тисяч рублів. Інша частина суми мала була бути сплачена російською державою за так званим “житловим сертифікатом”. Однак російські чиновники вирішили, що молода мама не підходить під його дію.

“Мені видали папір, у якому написано, що у липні було випущено наказ про те, що люди, які в’їхали до 2022 року, вони не мають права на сертифікат. Я продовжую говорити про те, що я його вже отримала до цього наказу! Він мені був виданий у червні, а у липні вийшов наказ. Квартиру я б не встигла купити фізично. Місяць тільки чекала, потім уся ця історія з документами — знову чекати. Я місяць лише всіма документами займалася”, – зазначає Катерина Тараненко.

Якщо ж російські чиновники не видадуть переселенці з Херсона гроші на житло до 1 січня 2024 року, Катерина стане фактично безхатченком, адже господарі квартири у Волгограді не будуть більше чекати на виплати і скасують договір з продажу. В інтерв’ю російським журналістам Катерина заявила, що можливо повернулась би до Херсона, враховуючи таке ставлення до неї росіян, проте зараз зробити цього не може, адже місто фактично знаходиться на лінії фронту.