Рада ветеранів війни та родин загиблих розпочала свою роботу при Херсонській ОВА

07 Грудня 2023, 16:26

Фото: Херсонська ОВА.

При Херсонській ОВА розпочала роботу рада ветеранів війни та родин загиблих. Рада займатиметься соціальним захистом ветеранів війни, Захисників і Захисниць України, осіб, які мають особливі заслуги перед Батьківщиною, а також членів їх сімей та сімей загиблих військовослужбовців.

Про це повідомляє Херсонська ОВА.
Сьогодні, 7 грудня 2023 року, відбулося перше установче засідання під головуванням заступника начальника Херсонської ОВА Ярослава Шанька, на ньому обрали голову ради.
Так, Раду очолив Олександр Сторчеус. Його син – командир легендарного батальйону «Херсон», Руслан Сторчеус, який загинув у 2014 році в Іловайську. Тож чоловік добре розуміє проблеми та потреби військовослужбовців та їх родин.
Також на засіданні начальниця Департаменту соціального розвитку Олена Міхеєва презентувала проєкт «Обласної програми соціальної підтримки ветеранів війни, військовослужбовців, членів їх сімей та членів сімей загиблих (померлих) ветеранів війни, Захисників і Захисниць України на 2024 – 2026 роки».
Серед іншого – обговорили програму санаторного лікування, питання працевлаштування та професійного навчання. Як результат, члени ради ветеранів війни та родин загиблих вже напрацювали кейси для розгляду на наступному засіданні та окреслили напрямки подальшої роботи, зазначають у ХОВА.