Окупаційному так званому “директору” Чорноморського біосферного заповідника Ігорю Жданюку повідомлено про підозру в колабораціонізмі

01 Грудня 2023, 13:48

Колаборант Ігор Жданюк. Фото: соцмережі.

Черговий колаборант, жителю Херсонської області, який добровільно погодився співпрацювати з російськими окупантами і обійняв посаду “директора” захопленого “Чорноморського біосферного заповідника”, повідомлено про підозру.

За процесуального керівництва Спеціалізованої екологічної прокуратури Херсонської обласної прокуратури жителю Голої Пристані заочно повідомлено про підозру у колабораціонізмі (ч. 5 ст. 111-1 КК України).
Мова йде про 58-річного Ігоря Жданюка.
За даними слідства, підозрюваний у лютому 2023 року добровільно обійняв посаду директора незаконно створеного «государственного автономного учреждения «Черноморский биосферный заповедник». Фактично – це захоплений структурний підрозділ Національної академії наук України.
На цій посаді чоловік організовує роботу установи, налагоджує взаємодію із окупаційним «Міністерством природних ресурсів та рибальства Херсонської області». Сприяє тому, що співробітники установи беруть участь в конференціях та навчаннях, організованих представниками країни-агресора.