Наступного року на правобережжі Херсонщини планується відбудувати 5 тисяч об’єктів житлового фонду та соціальної інфраструктури

22 Грудня 2023, 13:59

Фото: "IPC-Херсон".

Триває процес відбудови та відновлення житлового фонду на правобережжі Херсонщини. На сьогодні налічується понад 22 тисячі пошкоджених приватних осель. У поточному році коштом різних державних та міжнародних програм було відновлено близько 2 418 об’єкта. Наступного, 2024 року, ця цифра має збільшитись мінімум вдвічі.

Про це під час зустрічі з журналістами повідомив Олександр Прокудін, голова Херсонської ОВА.

“Плануємо в наступному році відновити 5 тисяч об’єктів житлового фонду та соціальної інфраструктури. Якщо вийде – зробимо більше”,  – зазначив Прокудін.

За словами голови ХОВА, на сьогодні вже 600 будинків на правобережжі Херсонщини відремонтовано завдяки програмі “Пліч-о-пліч”, 776 відремонтували волонтери і ще 762 оселі були відновлені за кошти громад, за обласні кошти або завдяки суспільним програмам з видачі будівельних матеріалів та залученням добробатів. 1130 отримали грошову компенсацію за зруйноване житло на загальну суму 128 мільйонів гривень.