Лівобережжя Херсонщини не може забезпечити себе продуктами птахівництва. Сальдо обіцяє, що область “буде з яйцями”

28 Грудня 2023, 14:31

Ілюстрація: відкриті джерела.

Так званий “губернатор” Херсонщини Володимир Сальдо визнав, що окупована частина області не може себе забезпечити продуктами птахівництва. Зокрема підконтрольні росіянам території відчувають дефіцит курячих яєць. Сальдо обіцяє цю проблему вирішити і “побудувати нові птахофабрики”.

Про це повідомляють російські ЗМІ.

У Херсонській області наростять виробництво яєць і побудують нові птахофабрики. Як заявив 27 грудня губернатор області Володимир Сальдо, щоб повністю задовольняти попит, потрібні нові потужності”, – повідомив Сальдо. 

За словами так званого “губернатора”, раніше Херсонщину яйцями забезпечувала фабрика у Чорнобаївці, проте Сальдо не розповів, що вона була знищена росіянами під час окупації правобережжя області. Також колаборант пояснив, чому економіка підконтрольних росіянам громад області все більше централізується, перетворюючись на аналог радянської планової економіки. “Неможливо говорити про повноцінну роботу ринкової економіки в умовах ведення бойових дій, тому доводиться втручатись у ціноутворення”, – зазначив “губернатор”. І це повна маячня, адже правобережжя області потерпає від бойових дій навіть більше за підконтрольні росіянам території, проте ніхто тут не будує економіку за радянськими зразками.