10 мільйонів українців отримали допомогу від гуманітарних організацій упродовж січня-жовтня поточного року

05 Грудня 2023, 13:45

Фото: відкриті джерела.

Незважаючи на труднощі, гуманітарні працівники продовжують допомагати по всій Україні, у тому числі поблизу лінії фронту. Так, за десять місяців 2023 року допомогу від гуманітарних організацій отримали 10 мільйонів українців.

Про це повідомляє Мінреінтеграції з посиланням на Офіс ООН з координації гуманітарних питань (OCHA).

За даними OCHA, протягом січня-жовтня поточного року 7,2 мільйона людей було забезпечено медичною допомогою. Для 4,1 мільйона українців задоволено потреби у харчових продуктах та засобах існування. Ще 5,8 мільйона осіб отримали доступ до чистої води й засобів гігієни.

Задля продовження навчального процесу було надано гуманітарну підтримку для майже 2 мільйонів вчителів та учнів. Ще майже стільком особам було надано послуги соціально-правового захисту.

Крім того, 800 тисяч громадян змогли отримати допомогу в рамках заходів із протимінної діяльності й інформування щодо мінної небезпеки.

Протягом року до гуманітарного реагування було залучено 540 гуманітарних організацій. З них понад 2/3 становлять українські неурядові організації, майже 120 міжнародних неурядових організацій та 10 агенцій ООН.

Гуманітарні організації також реагують на потреби, викликані настанням зими, згідно з Планом реагування на зимовий період для того, щоб підтримати 1,7 мільйона людей до березня 2024 року.