Водні поліцейські на Херсонщині попередили завдання збитків державі на мільйон гривень

27 Листопада 2023, 19:12

Фото: Поліція Херсонської області.

Працівники сектору поліцейської діяльності на воді Херсонського районного управління поліції постійно патрулюють водойми деокупованих територій Херсонщини з метою протидії браконьєрству. Так, правоохоронці запобігли завданню державі збитків на мільйон гривень.

Під час чергового рейду на озері Біле, що є територією Національного природного парку «Нижньодніпровський», поліцейські виявили громадянина, який на човні здійснював незаконний вилов водних біоресурсів за допомогою раколовок. Під час перевірки у правопорушника вилучили 6 раколовок загальною довжиною 30 метрів і рибу – карасів, тарань, окунів, сомів, щук – та 77 раків. Також вилучений човен.
За вказаним фактом відомості про кримінальне правопорушення внесені до єдиного реєстру досудових розслідувань. За попереднім підрахунком сума завданих збитків державі сягає 588,2 тисяч гривень.
В ході подальшого відпрацювання водойми поліцейські виявили та вилучили ще 7 браконьєрських сіток загальною довжиною 405 метрів та 7 раколовок довжиною 63 метри. Водні біоресурси, що в них потрапили, в живому вигляді повернули до природного середовища. Цим правоохоронці попередили завдання збитків державі на суму 428,9 тисяч гривень.
Незаконні знаряддя лову вилучили та передали слідчо-оперативній групі. Наразі встановлюються особи, причетні до браконьєрства, та вирішується питання притягнення їх до відповідальності.

Фото: Поліція Херсонської області.