В Росії чоловік отримав умовний термін за допис про обстріли Херсона

24 Листопада 2023, 16:10

Ілюстративне фото: відкриті джерела.

Кіровський обласний суд 10 жовтня 2023 року засудив місцевого жителя Володимира Ашихміна до півтора року умовно за статтями про «фейки» про російську армію та реабілітацію нацизму. Чоловік розмістив на своїй сторінці у російській соцмережі кілька публікацій про війну в Україні, серед яких був допис про обстріли росіянами Херсона. 

Про рішення суду сам чоловік повідомив російським журналістам, які пізніше опублікували його історію.

“Справу щодо Ашихміна за статтею про реабілітацію нацизму порушили через публікацію на його особистій сторінці у «ВКонтакте» картинок з медалями, на яких є написи: «За геноцид українського народу 24.02.2022», «За тортури», «За мародерство» , “За відродження фашизму”. Суд зазначив, що ці медалі зовні нагадують державні нагороди ВВВ 1941–1945 років. Причиною для порушення справи за статтею про «фейки» також стали дописи у «ВКонтакте», у тому числі про кількість загиблих мирних жителів України через російське вторгнення, обстріли Херсона та Запорізької області”, – йдеться у повідомленні. 

За інформацією російських ЗМІ, станом на сьогодні фігурантами кримінальних справ, порушених через протест проти війни з Україною, стали понад 750 росіян.