В окупованому Новотроїцькому з молоддю працюватиме чоловік, якого місцеві звинувачують у крадіжках та шахрайстві

01 Листопада 2023, 16:42

Росіяни продовжують пропагувати ідеї “русского міра” серед молоді окупованої частини Херсонщини. Так, у селищі Новотроїцьке окупанти відкрили осередок російського молодіжного руху “Юг Молодой”. Очолив його чоловік, якого, зі слів місцевих жителів, нещодавно було засуджено за шахрайство.

“У Новотроїцькому муніципальному окрузі відкрилося відділення молодіжного руху “Юг Молодой”.  Діяльність включатиме розробку акцій і проєктів, надання підтримки нужденним і проведення святкових подій”, – зазначають російські ЗМІ. 

Очолив осередок Нікіта Плаксін, 2000 року народження. Наші джерела стверджують, що раніше він працював у ковбасному магазині. Під публікацією про його призначення у соцмережах одразу почали з’являтися гнівні коментарі від місцевих жителів. Вони звинувачують Плаксіна у крадіжках і навіть називають “мародером”. Через це адміністратору проросійського Telegram-каналу довелось видалити пост про відкриття осередку”Юг Молодой”, проте ми встигли зробити скріншоти коментарів під ним.

Крім того, повідомляється, що Нікіта нещодавно отримав умовний строк за шахрайство, а також вкрав ноутбук у одній із шкіл. Жителі села Подове, що в Новотроїцькій громаді, у свою чергу, підтверджують сумнівну репутацію Плаксіна. Загалом у 9 з 10 коментарів під видаленим постом новотройчани виступили з критикою такої кандидатури.

Не зрозуміло, чому жителі Новотроїцької громади так обурились, зважаючи на те, що шахрай і крадій – це ідеальна кандидатура до колаборантських установ. Просто чесна людина на окупантів працювати не погодиться.