У Чаплинці на Херсонщині при знищенні центру зайнятості загинули вісім людей. Троє з них працювали на окупантів

06 Листопада 2023, 18:04

Зруйнована будівля центру занятості у Чаплинці, 03.11.2023. Фото: окупаційні пабліки.

Внаслідок знищення центру зайнятості в Чаплинці Каховського району на Херсонщині вдень 3 листопада 2023 року загинули вісім людей. Троє з них працювали на окупантів: один місцевий колаборант, а двоє приїхали сюди з Лєнінградської області РФ. Найбільш вірогідною залишається версія руйнування будівлі внаслідок падіння уламків збитих росіянами українських ракет.

Про це повідомляє Центр журналістських розслідувань з посиланням на окупаційні пабліки і повідомлення місцевих жителів.

За інформацією з окупаційних Telegram-каналів, під час удару загинули три співробітники незаконно створеного росіянами соціального фонду в Чаплинці. Це місцевий колаборант Олексій Моржаков, а також двоє росіянок: Єлєна Кузьміна, головна спеціалістка-експерт відділення соціального фонду РФ у Невському районі Санкт-Петербурга і Ларіса Іванова, її колега з Тихвінського району Ленінградської області.

Загиблі співробітники незаконно створеного окупантами соціального фонду в Чаплинці. Фото: Деловой Петербург.

«Обидві жінки приїхали до Чаплинки у відрядження», – повідомили окупанти.

Зі слів жителів Чаплинки, відомо також про загибель п’ятьох місцевих цивільних осіб: Дарини Свідовської, Володимира Терлецького, Тетяни Зінченко, Зої Гайдамаки, Євгенії Желобатової.

Зруйнована будівля центру занятості у Чаплинці, 03.11.2023. Фото: окупаційні пабліки.

Самі ж окупанти заявляють про 9 загиблих і 9 поранених. Їхніх імен не називають, але відомо, що серед поранених є працівники окупаційного «соціального фонду».

Раніше повідомлялось, що у Чаплинці знищено окупаційний центр зайнятості. За версією окупантів, ЗСУ нібито випустили по цій будівлі одразу «6 американських ракет», чотири з яких нібито вдалося збити. Та найбільш правдоподібною є версія руйнування будівлі внаслідок падіння уламків збитих росіянами українських ракет. Відомо, що того дня були успішні влучання по розташованому на околиці Чаплинки російському військовому аеродрому та по інших позиціях окупаційних військ в одному з сіл Чаплинської громади і селищі Брилівка Виноградівської громади Херсонського району.