СБУ повідомила про підозру гауляйтеру Нижніх Сірогоз Євгену Пірогу

24 Листопада 2023, 13:46

Колаборанти Володимир Сальдо і Євген Пірог Фото: скріншот відео.

23 листопада 2023 року СБУ заочно повідомила про підозру в колабораційній діяльності 40-річному Євгену Пірогу, колишньому гауляйтеру Нижніх Сірогоз Генічеського району. За скоєний злочин йому загрожує від 5 до 10 років позбавлення волі. Однак, цілком ймовірно, що постати перед судом він ніяк уже не зможе, адже самі окупанти відправили пана Євгена на підвал за махінації з краденим майном. Відтоді живим колишнього гауляйтера ніхто не бачив.

 

Відповідний текст підозри опублікований на сайті Офісу генерального прокурора.

Слідчі встановили, що 40-річний Євген Пірог навесні 2023 року добровільно погодився очолити окупаційну адміністрацію Нижньосірогозької громади Генічеського району Херсонської області. В серпні 2023 року він провів зустріч з аграріями, на якій обговорював питання ціноутворення на сільгосппродукцію, перевірив стан підготовки школи в селі Вільне до нового «навчального» року, неодноразово брав участь у російських пропагандистських заходах і закликав до співпраці з окупантами.

За скоєний злочин Пірогу заочно повідомлено про підозру за ч. 5 ст. 111-1 КК України. Йому загрожує від 5 до 10 років позбавлення волі.

Однак постати перед судом, ймовірно, він уже не зможе. Як повідомляв Центр журналістських розслідувань, одразу після так званих виборів на окупованій Херсонщині у вересні 2023 року Євгена Пірога, більш відомого у Нижніх Сірогозах на прізвисько «Пиріжок» росіяни кинули на підвал, звинувативши у махінаціях з краденим у місцевих жителів майном. Після цього його живим ніхто не бачив, а в місцевих анонімних Telegram-каналах з’явилась інформація про те, що російські військові ліквідували Євгена Пірога.