Росіяни планують перекласти відповідальність за дефіцит бюджету лівобережжя Херсонщини особисто на колаборанта Сальдо

27 Листопада 2023, 13:52

Російська влада не задоволена величезними дефіцитами місцевих бюджетів окупованих частин Донецької, Луганської, Запорізької та Херсонської областей. Щоб зменшити розрив між доходами і витратами на цих територіях, росіяни збираються зробити відповідальними за скорочення бюджетного дефіциту особисто призначених ними керівників цих регіонів. Тобто на окупованій частині Херсонщини відповідальність має бути покладено на так званого “губернатора” Володимира Сальдо.

Про таке рішення повідомляють російські ЗМІ.

Уряд РФ має намір прямо покласти відповідальність за бюджетний дефіцит на деяких губернаторів. Йдеться про голови чотирьох «старих» суб’єктів – Чечні, Інгушетії, Дагестану та Туви, а також чотирьох «нових» – Донецької та Луганської народних республік, Херсонської та Запорізької областей. Вони повинні будуть взяти на себе зобов’язання щодо зниження розриву між регіональними доходами і витратами”, – йдеться у повідомленні. 

Зазначається, що якщо відповідальні за зниження дефіциту бюджетів особи не впораються зі своїми завданнями, зазначені території можуть наступного року залишитись без дотацій з російського федерального бюджету. За інформацією самих росіян, рівень дотаційності Херсонської області складає 93-95%.