Росіяни “евакуювали” вихованців Дніпрянського психоневрологічного будинку-інтернату до міста Пенза

20 Листопада 2023, 13:21

Софія Львова-Бєлова зустрічає херсонських дітей з інвалідністю у Пензі. Фото: російські ЗМІ

Вихованців психоневрологічного будинку-інтернату з селища Дніпряни, що поблизу Нової Каховки, росіяни “евакуювали” до російського міста Пенза. Вони житимуть у центрі соціальної адаптації особистості «Квартал Луї», який 18 листопада 2023 року потрапив під українські санкції. Сприяла депортації осіб з інвалідністю особисто Уповноважена при президентові РФ з прав дитини Марія Львова-Бєлова.

Про це повідомляють російські ЗМІ.

Рік тому Дніпрянський психоневрологічний будинок-інтернат був евакуйований із селища Дніпряни до Генічеського району, подалі від Дніпра. І ось знову збори… За сприяння уповноваженої з прав дитини при президентові Росії Марії Олексіївни Львової-Бєлової став можливим переїзд його вихованців у центр Росії”, – йдеться у повідомленні. 

Виконавчий директор “Кварталу Луї” Софія Львова-Бєлова.

Реабілітаційний центр “Квартал Луї” є автономною некомерційною організацією. Його було створено у 2014 році та названо на честь американського джазового музиканта Луї Армстронга. Виконавчим директором центру є Софія Львова-Бєлова, ймовірно, сестра Уповноваженої з прав дитини при президентові РФ. Проживають тут люди з інвалідністю протягом 3-4 років. За цей час вони мають пройти курс “соціальної адаптації”. 

Вихованці Дніпрянського інтернату під час “евакуації” до Росії.

Інформацію про те, що вихованців Дніпрянського інтернату “евакуювали” до “Кварталу Луї”, було опубліковано у соцмережах центру 17 листопада 2023 року, а вже наступного дня організація разом з керівниками потрапила під українські санкції рішення РНБО.