Понад 250 медиків-добровольців допомагають колегам у лікарнях на прифронтових територіях

08 Листопада 2023, 12:30

Медики-добровольці з Вінниччини. Фото: відкриті джерела.

Медичні працівники зі всієї України підтримують колег із Херсонської, Миколаївської та Запорізької областей. Так, вже понад 250 медиків-добровольців допомагають своїм колегам у прифронтових регіонах.

Про це повідомляє Мінреінтеграції.

За підтримки ВООЗ реалізується проєкт, у межах якого медики, які зголосилися підсилити колег на постраждалих територіях, окрім заробітної плати отримують додаткову компенсацію та покриття витрат, пов’язаних із проїздом і проживанням. Планується, що лікарі допомагатимуть колегам від 3 до 6 місяців.

За 5 місяців роботи проєкту 228 медиків-добровольців із різних куточків України допомагали колегам на прифронтових територіях. Ще 29 медпрацівників працюють там зараз. Крім того, 53 медиків внесено до листа очікування, вони готуються до від’їзду найближчим часом.

Попри це потреба у фахівцях, які готові підсилити колег на прифронтових територіях, все ще залишається великою.

Долучитися до підсилення медзакладів медики-добровольці можуть, зателефонувавши на гарячу лінію за номером: 0 800 602 019.

Раніше повідомлялось, що 996 жителів Херсонської громади вже отримали адресну грошову допомогу від МВА у зв’язку з хворобами.