Незаконну податкову службу на лівобережжі Херсонщини очолив скадовський колаборант Олексій Груненко

28 Листопада 2023, 12:36

Окупанти призначили очільником так званої “Федеральної податкової служби Херсонщини” місцевого колаборанта Олексія Груненко. Чоловік довгий час працював в херсонській митниці та вважається протеже її колишнього очільника Віталія Булюка.

Про призначення Груненка повідомляють російські ЗМІ.

За інформацією з українських джерел, народився Олексій Груненко 29 жовтня 1974 року в місті Скадовськ Херсонської області. Навчався він у середній школі №1, яка також розташовувалася у Скадовську.

У 1991 року вступив до Санкт-Петербурзького вищого військового училища радіоелектроніки, але після краху СРСР він відмовився присягати на службу Російської Федерації і звільнився з армії.

Згодом майбутній колаборант влаштувався на роботу до Херсонської митниці. Там він досяг великих успіхів і був заступником начальника управління боротьби з контрабандою та митними порушеннями. Але він підпадав під дію закону України “Про очищення влади”, а тому був звільнений з роботи у митниці. Після цього він працював на важливих інфраструктурних об’єктах у місті — в порту та аеропорту, де обіймав керівні посади.

За матеріалами СБУ, в жовтні 2023 року Груненка було засуджено до 10 років позбавлення волі.