Кримські охоронні фірми не виплачують обіцяну заробітну плату своїм співробітникам, які охоронять соціальні об’єкти на лівобережжі Херсонщини

24 Листопада 2023, 11:58

Співробітники охоронної фірми "Альфа-Крим"

Кримські фірми, що займаються охороною об’єктів соціальної інфраструктури на окупованій частині Херсонщини, “кидають” своїх співробітників і не виплачують їм обіцяну заробітну плату. Про це їхні колишні співробітники повідомляють у російських соцмережах. За словами тих, кого “кинули”, їм обіцяли захмарні заробітки, але фактично виплачували по 20 тисяч рублів на місяць.

Про це користувачі соцмережі ВКонтакте повідомляють в одній з кримських спільнот.

“Приватна охоронна фірма “Альфа Крим” набирає співробітників охорони на об’єкти в Мелітополь та Херсонську область. Заробітна плата 120 тисяч рублів на місяць. Я відпрацював півроку на об’єкті в Херсонській області у місті Скадовськ. Там оголошено воєнний стан. Змінили мене на початку листопада. На даний момент мені не виплатили зарплату за півроку”, – повідомляє користувач соцмережі “ВКонтакте” Алєксандр Альохін.

Чоловік зазначає, що його наймала охоронна фірма “Альфа Крим”, проте потім Альохіна переоформили до приватної охоронної організації “Спутнік”. Такі підприємства справді є в російських реєстрах. Як доказ своєї роботи Александр Альохін виклав у соцмережу підписані з ним договори та фото закладу, охорону якого він здійснював. Це дитячий садок поблизу окупованого Скадовська. 

У коментарях під публікацією інші кримчани зазначають, що в оголошеннях, за якими набирають зазначені охоронні фірми, вказують заробітну плату за весь час вахти, а не за місяць, як це про це думають їхні потенційні співробітники. А “кинуті” охоронці просто неуважно читають договори, які вони підписують.

І це було б прийнятним аргументом, якщо б такі випадки не були системними. Наприклад, як повідомлялось раніше, приватна фірма з Росії, що під час окупації займалась охороною херсонських шкіл, не виплатила обіцяні гроші своїм співробітникам. Охоронцям обіцяли платити по 100 тисяч рублів щомісяця, але фактично вони працювали майже безкоштовно. Тобто обіцянки зарплатні у 100+ тисяч рублів від російських охоронних фірм справді існують. Проте, як і всі гарантії окупантів, вони залишаються лише обіцянками.