Колишнього начальника окупаційного відділу поліції Скадовська заочно засуджено до 15 років ув’язнення

30 Листопада 2023, 13:02

Колаборант Геннадій Старцев. Фото: відкриті джерела.

Галицький районний суд Львова 22 листопада 2023 року виніс заочний вирок Геннадію Старцеву, який в 2022 році очолював окупаційний відділ поліції Скадовська на Херсонщині. Колаборанта заочно засуджено на 15 років позбавлення волі з конфіскацією всього належного йому майна.

Відповідний документ опублікований у Реєстрі судових рішень.

Суд встановив, що Геннадій Старцев, раніше не судимий уродженець Алчевська Луганської області, в травні 2022 року, перебуваючи в окупованому Скадовську прийняв пропозицію очолити незаконно створений правоохоронний орган – «Скадовское РО ГУ МВД по Херсонской области». Останній розмістився в будівлі захопленого Скадовського райвідділу поліції ГУНП в Херсонській області.

26 травня 2022 року Старцев склав присягу окупаційній владі і почав підбирати кадри для «Скадовского райотдела ГУ МВД».

«Таким чином, обвинувачений вчинив дії, спрямовані на добровільне зайняття громадянином України посади в незаконних правоохоронних органах, створених на тимчасово окупованій території, тобто кримінальне правопорушення, передбачене ч. 7 ст. 111-1 КК України», – підсумував суд.

Доказами в цій справі стали публічні заяви Геннадія Старцева щодо його незаконної діяльності в Скадовську, дані з електронних телекомунікаційних мереж з абонентського номеру зловмисника та інші матеріали.

Геннадія Старцева заочно покарано на 15 років позбавлення волі з позбавленням права обіймати посади в державних органах строком на 15 років, з конфіскацією всього належного йому майна. Строк відбування покарання рахуватиметься з моменту його затримання та приведення вироку до виконання. Сам вирок ще не набрав законної сили.

Геннадій Старцев з 2017 по 2021 роки працював провідним спеціалістом Регіонального сервісного центру МВС України в АР Крим та м. Севастополі, який тоді знаходився в Каланчаку Херсонської області.