Херсонський ютубер-невдаха на прізвисько “Бидло” увійшов до складу президії Асамблеї народів Росії

08 Листопада 2023, 13:58

Колаборант Артем Лагойський. Фото: відкриті джерела.

Херсонець Артем Лагойський увійшов до складу президії Асамблеї народів Росії. Незаконне регіональне відділення цієї організації він очолює на лівобережжі Херсонщини, куди втік з обласного восени минулого року. Також Лагойський донедавна займав посаду “заступника міністра культури” окупованої частини Херсонської області. 

“Артем Лагойський очолює відділення Асамблеї народів Росії в Херсонській області. Тепер він став членом Президії федерального крила цієї громадської організації”, – зазначають росіяни.

До повномасштабного вторгнення Лагойський працював у Херсонському державному університеті, а також був ютубером на прізвисько “Бидло”. Журналістам IPC-Південь вдалось встановити цей факт, проаналізувавши величезну кількість сторінок Лагойського у соцмережах. Серед безлічі фейкових аккаунтів, що використовував Лагойський, нам вдалося знайти сторінку, власник якої займався стрімінгом онлайн-ігор на платформі YouTube.

Хоча при створенні цієї сторінки Лагойський використав інше прізвище, на нього вказують фото “заступника міністра”, що активно використовував цей аккаунт.

На вказаній сторінці розповсюджувався стрімінговий контент, а назва акаунту “Артем Маковецький”, скоріш за все, була компіляцією ніків Лагойського в одній з російських онлайн-відеоігр, на що вказують скріни із зазначеної сторінки.

В онлайн світі майбутній “діяч культури” поводив себе не дуже культурно та часто дозволяв собі доволі сміливі вислови в адресу суперників та правоохоронних органів.

Та й сама сторінка, з якої розповсюджувався цей контент, мала назву “GOOD GAMES БЫДЛО”, а слово “БИДЛО” стало певним псевдонімом Лагойського у віртуальному світі. Так називався його YouTube-проєкт і сторінка в російській соцмережі. Хоча згодом назви аккаунтів і було змінено, період “БИДЛА” залишив свої сліди у соцмережах “заступника міністра”.

Свою діяльність у вигляді “Бидла” Лагойський припинив 5 років тому, зібравши всього 350 підписників на YouTube, але окупація Херсонщини дозволила йому повернутися до активної діяльності. Зараз колишнє “Бидло” будує запаморочливу кар’єру під протекторатом росіян.