Через брак педагогів на лівобережжі Херсонщини росіяни залучають “онлайн-репетиторів” із Пскова

01 Листопада 2023, 12:12

Школи на окупованій частині Херсонщини продовжують страждати від браку кваліфікованих педагогічних кадрів. Для часткового рішення цієї проблеми окупанти пропонують місцевим школярам безкоштовні заняття у “онлайн-репетиторів”, які є студентами одного з державних ВИШів у російському Пскові.

Про це повідомляють російські ЗМІ.

Для школярів Херсонської області відкрито реєстрацію у проекті Псковського міського молодіжного центру “База безкоштовних репетиторів”. Вже почали надходити перші заявки від молоді з нових територій. Студенти Псковського державного університету готові займатися з учнями як початкової школи, так і випускних класів. Зараз на майданчику Молодіжного центру Пскова близько 10 репетиторів-студентів, які готові покращити знання херсонських школярів”, – зазначають росіяни. 

Окупанти заявляють, що заняття онлайн із псковськими студентами не лише покращить оцінки херсонських школярів, а й “сприятиме їхній психологічній реабілітації”. Як повідомлялось раніше, окупанти нарешті визнали колосальні кадрові проблеми у школах на окупованих територіях Херсонщини. За їхніми підрахунками, на сьогодні існує потреба у 593 вчителях майже з усіх основних предметів шкільної програми.