З Херсона евакуювали 150 “важких” хворих

31 Жовтня 2023, 15:02

31 жовтня з лікарень міста Херсон було евакуйовано хворих, що перебувають у важкому стані та потребують невідкладної допомоги. Причиною цього рішення стали постійні обстріли росіян, котрі наносять ударів і по медичних закладах.

Про це повідомляють в Херсонський ОВА.

“З Херсона відбулася медична евакуація хворих. Евакуйовані – 150 пацієнтів у невідкладних станах. Їх доправлять на подальше лікування у медзаклади до більш безпечних регіонів. Для транспортування були залучені карети “швидкої”, які доставили хворих до евакуаційного потягу. 80 % закладів охорони здоров’я на Херсонщині пошкоджені або зруйновані внаслідок постійних ворожих обстрілів. Волонтери МО «Лікарі без кордонів» вже вдруге через атаки організовують вивіз пацієнтів”, – йдеться у повідомленні.

За словами представниці «Лікарі без кордонів» Альбіни Жаркової, пацієнти, які евакуйовувались, ледь не потрапили під черговий російський обстріл”.

“Зранку в день евакуації був сильний обстріл, і нам довелося чекати в укритті, перш ніж ми могли продовжити переміщення людей із лікарні на потяг”, — розповідає керівниця проєкту медичного евакуаційного потягу «Лікарі без кордонів».