У рамках президентської програми Bring Kids Back UA чотирьох дітей з Херсонщини вдалось повернути додому

21 Жовтня 2023, 15:44

Фото: Андрій Єрмак, Telegram.

У рамках реалізації затвердженого плану дій Президента Bring Kids Back UA вдалося повернути ще чотирьох українських дітей.

Про це повідомляє керівник Офісу Президента Андрій Єрмак у своєму Telegram-каналі.

Це 17-річна дівчина та троє хлопчиків – шести, трьох та дев’яти років. Вони вже вдома, разом зі своїми рідними.

“У кожного з них є власна історія. Їх мають чути у різних країнах світу, щоб мати справжнє уявлення про злочини росії. Лише уявіть, матір та син не бачились з початку повномасштабного вторгнення рф до України” – підкреслює Єрмак.

Родина проживала на території Херсонської області, а з початком війни жінка-військовослужбовиця перейшла в розпорядження військової частини та пішла захищати Україну. Її неповнолітній син залишився вдома з бабусею і дідусем.

Росія окупувала частину Херсонщини. Мати не могла евакуювати сина, потрапила в полон. Згодом жінку вдалося звільнити, вона почала шукати свого сина і нам вдалося його знайти та повернути з родичами.

Ще одна історія об’єднаної родини – це історія хлопчика з Херсонщини. До початку війни дитина, маючи вроджені проблеми зі здоров’ям, перебувала у закладі на Херсонщині, де його готували до операції в Охматдиті.

Через вторгнення РФ батькам дитини довелося евакуюватися, а хлопчик потрапив в окупацію. Разом з іншими дітьми його примусово вивезли до Криму. І зараз, після тривалої розлуки, родина разом.

Ще один хлопчик опинився у Брянський області, у дитячому будинку. Його бабуся не здавалася, разом з учасниками програми Bring Kids Back UA та волонтерами шукала дитину, яка зараз вже з нею.