У Херсонській громаді мають перейменувати ще близько сотні вулиць

27 Жовтня 2023, 11:52

Ілюстрація: відкриті джерела.

Перейменування вулиць – масштабна і кропітка робота, яка потребує часу і спільної участі херсонців та міської влади. Кореспонденти “IPC-Південь” поспілкувались з членом Комісії з перейменувань вулиць Дементієм Білим, який розповів про хід процесу змін назв вулиць Херсонської громади.

“На сьогодні у нас триває активна фаза перейменування. Вже пройшли громадські обговорення і перейменовані 37 назв вулиць, площ, один район нашого міста – Суворовський, провулки тощо. Я вважаю, що це прогресивний крок, але ми повинні розуміти, що цей процес лише почався, що у нас попереду ще близько сотні назв і що деякі назви ще можуть бути під питанням. Ми повинні до кінця цього року провести обговорення і перейменувати ще близько ста назв. Це величезна робота і сподіваюсь, що ми встигнемо це зробити”, – зазначає Дементій Білий.

Ця сотня назв – лише у Херсонській міській громаді. Це і місто, і всі населені пункти, які входять до нашої громади: Антонівка, Зеленівка, Степанівка, Комишани та інші міста і села.

“Ми маємо розуміти, що у нас є жорсткі терміни: до кінця року ми можемо проводити обговорення щодо перейменування, а далі вже начальники, спочатку міської, а потім вже обласної військової адміністрації перейменовують усі вулиці. А зараз йде саме процес громадського обговорення, консультацій з громадськістю.

В цілому херсонці вже побачили перші назви, багатьох людей вони влаштовують, хоча є певні дискусії. Але ми маємо розуміти, що зараз при владі наша українська патріотична влада, тому ворожих, російських пропагандистських назв у нас точно не буде. Будуть різноманітні назви, але поганих, ворожих – точно вже не буде – і це найголовніше”, – підкреслив член Комісії з перейменувань вулиць.