Сили оборони вразили дронами носій крилатих ракет РФ “Буян” і корабель “Павел Державин”

13 Жовтня 2023, 14:10

Морський дрон СБУ "Sea Baby"/"Морський малюк". Фото: відкриті джерела.

Служба безпеки України разом з Військово-морськими силами ЗСУ атакували носій крилатих ракет “Буян” та корабель “Павел Державин” завдяки експериментальному озброєнню морських дронів.

Про це повідомляє “Українська правда” з посиланням на джерело у спецслужбі.

 

Так, джерела в СБУ підтверджують, що атака 13 жовтня 2023 року на російський ракетоносій “Буян” та позавчорашній підрив “Державина” – справа рук Служби безпеки спільно з ВМС України.

Деталей у спецслужбі наразі не розкривають, але додають, що обидва судна були уражені “Морськими малюками” з експериментальним озброєнням.

“Після першого підриву російські тральщики та водолази так і не змогли виявити наше ноу-хау. Вчора пощастило підводному човну “Алроса”, який поки що зумів втекти від наших розробок.

Носій крилатих ракет “Буян” повторити “подвиг” “Алроси” не зміг, тому був сьогодні уражений на севастопольському рейді експериментальним озброєнням “Морських малюків””, – зазначає джерело.

Згідно інформаціії “Крим.Реалії”, 13 жовтня 2023 року в тимчасово окупованому Севастополі прогримів потужний вибух, який відчули навіть у віддалених частинах міста.

Російський так званий “глава” Севастополя Михайло Развожаєв заявив, що вибухи нібито пов’язані з навчаннями військових РФ.

Telegram-канал “Крымский ветер” заявив про вибух на російському ракетоносії проєкту “Буян-М”, а також оприлюднив відео задимленого судна.

Корабель Чорноморського флоту РФ “Павел Державин” 11 жовтня 2023 року отримав пошкодження у Чорному морі поблизу окупованого Севастополя.

Раніше повідомлялось, що під Херсоном ліквідовано російського підполковника Ігоря Мєшкова.