Сальдо розповів, як “дивом пережив” замахи на своє життя

01 Жовтня 2023, 12:58

Російські пропагандисти продовжують глорифікувати херсонських колаборантів, намагаючись створити образ “героїв”, які готові віддати життя за ідеали “русского міра”. Так, росіяни повідомляють про безліч замахів, які пережив так званий “губернатор” Херсонщини Володимир Сальдо. За їхніми словами, українські спецслужби вже понад рік полюють на зрадника.

Про це сам Сальдо розповів в ефірі одного російського видання.

Сальдо розповів, що одна з таких спроб досягла деякого успіху і була пов’язана з отруєнням бойовою отруйною речовиною у серпні 2022 року. Чиновник зізнався, що тоді понад два тижні пробув «між небом і землею». Сальдо висловив упевненість, що до того замаху була причетна людина, з якою він багато років працював і якій цілком довіряв”, – повідомили російські ЗМІ. 

Сальдо дійсно зникав із публічного простору влітку 2022 року, що породило безліч чуток. Розглядалась також версія з отруєнням колаборанта, проте, найвірогідніше, якщо така ситуація і мала місце, то отруту “губернатору” підсипали самі ж росіяни. Також колаборант зазначає, що у червні вже 2023 року його намагались знищити за допомогою  керованих снарядів M982 Excalibur. За його словами замах, замах був скоєний за наказом глави української військової розвідки Кирила Буданова і президента України Володимира Зеленського. Як йому вдалось вижити – Сальдо, однак, не розповів. 

Звичайно, всі ці “замахи” не більш ніж брехня. Якщо б українські спецслужби й справді полювали на “губернатора” – його вже давно б не було серед живих. Це підтверджується ліквідацією так званого “заступника голови Херсонської адміністрації” Олексія Катеринічева і колаборанта з Олешок Олексія Журавко.