Росіяни засудили до 14 років ув’язнення чоловіка, який нібито скоїв замах на колаборантку Томіліну

24 Жовтня 2023, 17:07

Чоловіка, який нібито намагався підірвати херсонську колаборантку Тетяну Томіліну у під’їзді її будинку, російський суд визнав винним одразу за кількома статтями КК РФ. Його засудили до 14 років та 6 місяців ув’язнення.

Про це повідомляють російські ЗМІ.

Зібрані слідчим управлінням Слідчого комітету Російської Федерації по Херсонській області докази визнані судом достатніми для винесення обвинувального вироку громадянину України. Він визнаний винним у вбивстві та замаху на вбивство двох осіб, вчиненому загальнонебезпечним способом, групою осіб за попередньою змовою”, – зазначають росіяни. 

Замах на Томіліну стався 12 вересня 2022 року. Під час нього справді загинув її охоронець, проте сама колаборантка вижила. Особу засудженого росіяни не розкривають. Відомо лише, що він є 54-річним безробітним, який нібито співпрацював з українськими спецслужбами.

У квітні 2023 року, СБУ заочно повідомила про підозру в колабораційній діяльності Тетяні Томіліній, яка на сьогодні займає посаду фейкової ректорки захопленого окупантами Херсонського державного університету. Їй загрожує позбавлення волі строком від 10 до 12 років.