Росіяни влаштовують для дітей на лівобережжі Херсонщини покази радянських пропагандистських фільмів

26 Жовтня 2023, 12:31

Росіяни продовжують ідеологічну “обробку” дітей та підлітків з лівобережжя Херсонської області. Так, в окупованих Скадовську та Генічеську для молоді щотижня організовують покази фільмів, створених у Радянському Союзі. Перевага надається тим стрічкам, де героїзуються радянські військові та пропагуються ідеали “русского міра”.

Про це повідомляють російські ЗМІ.

 “25 жовтня на показ фільму “Біле сонце пустелі” до кінотеатру Генічеська прийшло 200 школярів і студентів Херсонського технічного університету. Молоде покоління із задоволенням подивилося на пригоди червоноармійця Сухова”, – зазначають росіяни. 

За словами окупантів, молодь Херсонщини підтримує таку ініціативу і з цікавістю дивиться на великому екрані радянську класику, адже “культурного дозвілля у них не так багато”. Чи справді радянська класика “героїчних червоноармійців” здатна викликати цікавість у школярів у ХХІ столітті – питання риторичне. Звичайно, більшість школярів і студентів ходить на такі покази “добровільно-примусово”. Окупанти планують показати українським дітям інші “перлини радянського кінематографу”: фільми “А зорі тут тихі” та “В бій йдуть лише старі”.