Росіяни обурені кількістю коштів, які їхній уряд обіцяє витратити на окуповані території Херсонщини

04 Жовтня 2023, 12:39

Росіяни продовжують імітувати активне відновлення окупованих ними територій України, зокрема, лівобережжя Херсонської області. За їхніми словами, на ці регіони вони планують у перспективі витратити понад 600 мільярдів рублів. Ці обіцянки російського уряду викликали обурення у жителів “скрєпної”. Вони вважають, що податки росіян мають йти на розвиток саме Росії.

Активна дискусія з цього приводу розпочалась у російських ЗМІ та соцмережах.

Так, журналісти підрахували, що на окуповані території України їхня держава збирається витратити у чотири рази більше, ніж на усі свої далекосхідні регіони і вдев’ятеро більше, ніж на Калінінградську область. “Головний висновок – треба спочатку навести лад у своїх містах. Однак на це грошей виділяється значно менше. Кошти на нові регіони значно перевищують витрати на старі”, – зазначають росіяни.

Ця інформація підняла цілу хвилю обурення у російських соцмережах. Найбільше незадоволені такою “несправедливістю” жителі сусідньої з Україною Ростовської області. Дехто з росіян відкрито критикує владу, не добираючи при цьому слів.

Хтось переживає, що в Росії підвищать податки…

…а хтось пропонує надати право відбудовувати окуповані території Китаю та країнам Африки.

Хоча росіянам не варто перейматись, що їхні податки підуть на відбудову українських міст. Якщо якусь частину від обіцяних 600 мільярдів і буде все ж таки виділено, – більша її частина “осяде” в кишенях їхніх місцевих корупціонерів, тобто, залишиться в Росії.