Переселенці можуть отримати стипендії на навчання в IT-сфері

01 Жовтня 2023, 09:39

Ілюстрація: відкриті джерела.

Внутрішньо переміщені особи, а також жителі прифронтових і звільнених територій можуть отримати стипендії для навчання на IT-курсах. Їх організовує освітня платформа Prometheus за підтримки USAID.

Про це повідомляє Мінреінтеграції.

Планується надати 600 таких стипендій, про що зазначено на Facebook-сторінці платформи.

На безоплатне навчання можуть претендувати жителі та ВПО, які на момент подачі заявки мешкають у Чернігівській, Сумській, Харківській, Дніпропетровській, Запорізькій, Херсонській, Миколаївській та Одеській областях, в тому числі:

– ветерани, а також члени їхніх сімей (батьки, дружина/чоловік, діти);

– громадяни, що втратили роботу внаслідок війни;

– громадяни, у яких постраждало житло внаслідок російської агресії;

– інші вразливі категорії населення.

Майбутнім слухачам пропонується обрати одну із 6 стипендіальних програм, а саме: 

• Курс «Java Beginner». Навчання дасть змогу опанувати основи найбільш популярної мови програмування Java. Тривалість курсу – 17 тижнів. 

• «Frontend. Базовий курс від Ciklum». Тут можна навчитися верстати, створювати та наповнювати сайти й вебзастосунки. Тривалість навчання – 16 тижнів. 

• Курс «Тестувальник QA Manual». Для тих, хто хоче отримати базові знання з тестування програмного забезпечення. Курс тривалістю 11 тижнів.

• Курс «Тестувальник QA Auto». Дасть змогу опановувати Python – мову програмування для новачків. Тривалість навчання – 11 тижнів.

• Курс «DevOps та Kubernetes. Практичний інтенсив». Знання, отримані на курсі, допоможуть стати інженером DevOps. Він розрахований на 10 тижнів.

• Курс «UX/UI Design Basic». Навчить проєктувати зручні диджитал-продукти. Тривалість навчання – 15 тижнів.

Подати заявку на стипендіальну програму можна до 7 жовтня включно. Для цього достатньо заповнити анкету, перейшовши за посиланням обраного курсу.

Раніше повідомлялось, що 70 ноутбуків надійши до громад Херсонщини у рамках проєкту підтримки соцпрацівників.