Окупанти вихваляються здешевінням туалетного паперу на лівобережжі Херсонщини

24 Жовтня 2023, 13:48

Росіяни продовжують намагання “контролювати” ціни на продукти першої необхідності на окупованих територіях Херсонської області. За їх інформацією, так зване “Міністерство промисловості та торгівлі” змогло знизити ціни на туалетний папір, сметану та хліб.

Про ці неймовірні “здобутки повідомляють” російські журналісти.

“У регіоні фіксується зниження роздрібних ціни продовольчі і непродовольчі товари. Це позитивна динаміка, яка сприяє забезпеченню доступності товарів для населення”, – зазначають росіяни.

У матеріалі не наводяться конкретні ціни і порівнюється відсоткове співвідношення з цінами на аналогічні товари в Криму. Так, наприклад, туалетний папір на лівобережжі Херсонщини коштує на 5% менше, ніж на окупованому півострові. Це помітний прогрес, адже його ціну вдалось знизити на 18%. Росіяни також фіксують зниження цін на хліб, сметану і макарони, проте, знову ж таки, скільки ці товари коштують у грошовому еквіваленті  – росіяни не пояснюють. Найбільші проблеми росіяни відчувають з цінами на гречану крупу. На окупованих територіях Херсонщини вони вище на 10% за кримські.