Окупаційна так звана “адміністрація” Каховки вивозить своїх працівників вглиб Херсонщини

29 Жовтня 2023, 12:34

Окупаційна адміністрація Каховки і депутати так званого «муніципального совєта» міста в с.Тавричанка, жовтень 2023 р. Фото з окупаційних пабліків.

Окупаційна адміністрація Каховки продовжує свою «евакуацію» з міста вглиб Херсонської області. До Тавричанської громади вже переїхало її відділення фонду пенсійного і соціального страхування. Зараз у селі Мар’янівка повним ходом готують приміщення й для інших відділень адміністрації, працівників яких заселяють до будинків місцевих жителів, які вимушено виїхали з окупації.

Про це повідомляє Центр журналістських розслідувань з посиланням на окупаційні пабліки і власні джерела.

Про «евакуацію» відділення фонду пенсійного і соціального страхування окупаційної адміністрації Каховки до розташованого в майже 60 км від міста села Тавричанка, центра однойменної громади, повідомили в проросійських пабліках. Віднині саме в Тавричанці ведеться повноцінний прийом мешканців Каховської громади, шість днів на тиждень – стверджують окупанти.

Тим часом у селі Мар’янівка Тавричанської громади готується приміщення під окупаційну адміністрацію Каховки.

«Вони хочуть розміститися в будівлі, де був дитсадок, бібліотека і фельдшерський пункт. Там дуже гарно облаштовані приміщення з якісним ремонтом, системою опалення, їдальнею», – сказали ЦЖР мешканці Тавричанської громади.

За їхніми словами, останні тижні в Мар’янівці росіяни активно заселяються до будинків людей, які були змушені виїхати з окупації. Вже заселено біля десятка будинків, але селян готують ще до нових заселень. Джерела ЦЖР розповіли, що нові «поселенці» Мар’янівки – це представники російської окупаційної влади і поліцаї, яких вивозять з Каховки.

Тавричанську громаду окупанти вже давно обрали своєю основною базою для своєї адміністрації Каховки. Саме в Тавричанці проводять свої сесії так звані депутати «Каховского муниципального совета». В Мар’янівці розташоване ТОВ «Агробізнес», яке належить зрадникам-латифундистам Едуарду і Данилу Репілевським.

Уперше про свою втечу з Каховки і переїзд до Тавричанської громади російська окупаційна адміністрація міста заявила ще наприкінці 2022 року. Однак починаючи з весни 2023 року вони поступово повернули частину своїх структур до Каховки.

Про відсутність представників окупаційної влади в їхньому місті повідомляють і мешканці Нової Каховки. Окупанти в листопаді 2022 року вже заявляли про свою «передислокацію» з цього міста до інших «безпечних місць Херсонської області». Пізніше частину своїх служб вони повернули до Нової Каховки. Але де вони перебувають зараз разом із керівництвом окупаційної адміністрації – невідомо.