На ТОТ Херсонської та Запорізької областей зафіксовані випадки домагання до школярів з боку російських так званих “казаков”

12 Жовтня 2023, 09:30

Ілюстративне фото: відкриті джерела.

На тимчасово окупованих територіях Запорізької та Херсонської областей зафіксовано численні випадки неправомірної поведінки з боку так званих “казаков”, яких ворог найняв охороняти школи.

Про це повідомляє “Центр національного спротиву”.

Так, для “забезпечення порядку” в захоплених школах на ТОТ, були залучені бойовики з численних приватних охоронних компаній з росії, зокрема, таких, як “казачья сотня” з білгородської області.

Ці бойовики нерідко перебувають у нетверезому стані та самі чіпляються до школярів через зовнішній вигляд, зокрема, одяг, стрижку або фарбоване волосся. Зафіксовано випадки не лише словесних претензій, але й рукоприкладства та протиправних обшуків, під час яких школярі стали жертвами сексуальних домагань з боку так званих “охоронців”.

На фоні окремих конфліктів з місцевим населенням на ТОТ, місцеве підпілля ліквідувало 4-х “казаків” на Запоріжжі.

“Центр Національного Спротиву” зазначає, що отримав перелік всіх російських охоронних компаній, які залучені на ТОТ, а також всіх бойовиків, що беруть у цьому безпосередню участь.

Раніше повідомлялось, що російські військові протаранили паркан приватного домоволодіння в окупованому Стрілковому.