На правобережжі Херсонщини може розпочатись примусова евакуація родин з дітьми

23 Жовтня 2023, 18:08

Ілюстративне фото: відкриті джерела.

Очільник херсонської ОВА Олександр Прокудін заявив про можливий початок примусової евакуації дітей разом з родинами з 34 населених  пунктів правобережжя Херсонщини. Вони розташовані на узбережжі Дніпра і перебувають під постійним вогнем росіян. Дітям перебувати тут просто небезпечно.

Про це повідомляють в Херсонській ОВА.

“Нині вже ухвалено рішення про обов’язкову евакуацію родин з дітьми. І вже вдалося перевезти до більш безпечних місць 450 малюків з родинами. Проте ще чимало дітей залишаються в громадах, де несприятлива безпекова ситуація. Батьки відмовляються вивозити дітей. Тому прийнято рішення про обов’язкову евакуацію у примусовий спосіб родин з дітьми. Маємо відповідний проєкт наказу. Цей крок погоджений з військовими”, – йдеться у повідомленні Херсонської ОВА.

Під можливу примусову евакуацію потрапляють наступні населені пункти: Дудчани, Качкарівка, Милове, Новокаїри, Золота Балка, Михайлівка, Осокорівка, місто Берислав, Зміївка, Новоберислав, Тягинка, Бургунка, Львове, Миколаївка, Одрадокам’янка, Ольгівка, Червоний Маяк, Веселе, Козацьке, Антонівка, Комишани, Садове, Приозерне.