“Міністром освіти” лівобережжя Херсонщини призначили комуністку з Криму

14 Жовтня 2023, 10:31

Росіяни призначили на окуповану частину Херсонщини нового “міністра освіти”. Ним стала депутатка міської ради міста Армянськ від КПРФ Євгенія Дементьєва. Попередника Дементьєвої на цій посаді, Алєксєя Ґалчєнкова, затримали російські правоохоронці за підозрою у фінансових зловживаннях.

Про призначення Дементьєвої повідомив так званий “губернатор” Херсонщини Володимир Сальдо.

Дементьєву Євгенію Іванівну призначено на посаду виконувача обов’язків першого заступника Міністра освіти Херсонської області, також на Дементьєву Є. І. покладено виконання обов’язків Міністра освіти Херсонської області”, – зазначив Сальдо. 

Росіяни поки не опублікують фото нового “міністра”, та проаналізувавши соцмережі кримської комуністки, ми встановили, що опікуватись освітою на окупованій території Херсонщини буде саме вона. Так, на її сторінці у соцмережі “ВКонтакте” більшість публікацій останнім часом присвячено саме налагодженню російської системи освіти в Херсонській області.

Євгенія Іванівна Дементьєва народилась у 1978 році. Нині жінка є діючою депутаткою міської ради міста Армянськ та секретарем з ідеології кримського регіонального відділення КПРФ. У 2021 році жінка намагалась стати головою окупаційної “адміністрації” міста Сімферополь.

Як повідомлялось раніше, окупанти таємно затримали так званого «міністра освіти» Херсонської області Алєксєя Ґалчєнкова. Одночасно з цим в окупаційних пабліках Генічеська з’явилась інформація про розслідування російськими силовиками фінансових зловживань у цьому «міністерстві». Тим часом про затримання і відсторонення Ґалчєнкова публічно загарбники не повідомляють.