Колишнього працівника Херсонського морпорту судтитимуть за колабораціонізм

02 Жовтня 2023, 13:01

Херсонський морпорт. Фото: відкриті джерела.

Черговий колаборант, експрацівник Херсонського морського порту, забезпечував будівництво понтонної переправи для російських окупантів. Прокуратура скерувала обвинувальний акт до суду.

Слідством установлено, що у липні 2022 року під час тимчасової окупації Херсона обвинувачений співпрацював з ворогом. Чоловік обійняв псевдопосаду «заместителя директора по безопасности» у незаконно створеному ГУП «Херсонский морской торговый порт».
Він організовував контроль пропускного режиму, надав доступ до систем відеоспостереження території та акваторії річки Дніпро, агітував співробітників та мешканців до співпраці з окупантами.
Також чоловік здійснював контроль за доставленням металу на територію порту, контролював строки будівництва та підготовки барж для понтонної переправи.
Прокурори Херсонської обласної прокуратури скерували до суду обвинувальний акт стосовно колишнього начальника служби морської безпеки ДП Херсонської філії «Адміністрація морських портів України» за фактом пособництва державі-агресору (ч. 1 ст. 111-2 КК України).