Колишній депутат Херсонської обласної ради Валерій Черкашин співпрацює з росіянами

04 Жовтня 2023, 14:46

Валерій Черкашин на відео ТРК "Таврія"

Депутат VII скликання Херсонської обласної ради Валерій Черкашин продовжує свій бізнес на окупованій частині Херсонської області. Це засвідчили російські журналісти. Чоловік є головою аграрного підприємства “Врємя” у Генічеському районі. Перед початком повномасштабного вторгнення Черкашин обіймав посаду депутата Генічеської міської ради.

Валерій Черкашин знявся у відео російського пропагандистського видання “Таврія” в якому розповів про перебіг посівної кампанії в його підприємстві. Фермерське господарство “Время” було створено у 1999 році у селі Петрівка, Генічеського району Херсонської області. Наприкінці 2022 року Черкашин перереєстрував своє підприємство за російським законодавством.

До Херсонської обласної ради чоловіка було обрано у 2015 році від партії “Батьківщина”. Разом з іншим херсонським колаборантом Юрієм Ромаскевичем, Черкашин входив до складу комісії з питань управління об’єктами комунальної власності. Також фермер був членом міжфракційного депутатського об’єднання «Антикорупція».

Після закінчення повноважень обласної ради VII скликання Валерій Черкашин став депутатом Генічеської міської ради. Паралельно чоловік входив до складу громадської ради з питань раціонального використання водних ресурсів.

У січні 2023 року Валерія Черкашина вже було помічено у співпраці з росіянами. Тоді він відвідав так званий “З’їзд херсонських фермерів”, що організували окупанти. Telegram-канал Генічеськ UA повідомляв, що на території фермерського підприємства Черкашина росіяни влаштували ремонтну базу для своєї пошкодженої техніки.