Колаборант Петро Збаровський, ймовірно, більше не є “Міністром сільського господарства” лівобережжя Херсонщини

19 Жовтня 2023, 13:06

У колаборанта Петра Збаровського, схоже, знову виникли проблеми з росіянами. За інформацією місцевих проросійських Telegram-каналів,  його відсторонено від виконання обов’язків “Міністра сільського господарства” окупованої частини Херсонщини. На цій посаді він протримався півроку.

Як нам стало відомо, Петра Збаровського звільнено з посади міністра Міністерства АПК та продовольчої політики Херсонської області! На його місце призначено нову приїжджу людину”, – повідомляють росіяни. 

Як повідомляв “ЦЖР”, 4 серпня 2022 року окупанти призначили гауляйтером Нижніх Сірогозів Петра Збаровського. Перед цим ходили чутки, що росіяни нібито його викрали і примушували до співпраці. Завдяки цьому Збаровському вдалося отримати велику суму грошей від естонських партнерів громади, які мали сприяти його викупу і виїзду з окупації. Однак жителі Новотроїцького стверджують, що насправді Збаровського ніхто не викрадав, а інсценування його полону саме і мало на меті витягти якомога більше грошей у довірливих європейців.

У січні 2023 року Петру Збаровському повідомили про підозру в колабораційній діяльності. За добровільне зайняття посади голови окупаційної адміністрації в смт. Нижні Сірогози йому загрожує до десяти років позбавлення волі та конфіскація майна.

5 травня 2023 року призначили новим «міністром сільського господарства та рибальства Херсонської області» замість ліквідованого Олексія Ковальова.

Схоже, на цьому кар’єра Збаровського-політика остаточно завершилась.