Херсонські вчителі, що “евакуювались” до окупованого Маріуполя, скаржаться на незадовільні умови праці

05 Жовтня 2023, 13:34

Педагоги із правобережжя Херсонщини, котрі “евакуювались” до окупованого росіянами міста Маріуполь, скаржаться на відсутність належних їм виплат і затримку заробітної плати. Росіяни наголошують, що усі вони виїхали добровільно, тож скаржитись тепер немає ніякого сенсу.

Про це повідомляють російські журналісти. Вони взяли інтерв’ю у матері учениці однієї з Маріупольських шкіл.

“У нашій школі більшість викладачів із Херсона. Взимку вони скаржилися (між собою, але до нас доходило), що вони нічого не мають. Все залишилося вдома – одяг, машини, меблі, посуд. Будинок у Херсоні, туди не повернутись, бо там зона бойових дій. І, мовляв, влада могла б з огляду на це їм виплатити надбавки на облаштування на новому місці. Але насправді їм і обіцяні зарплати  затримують”, – передають росіяни слова жінки, що назвалась Оленою.

За її словами, вчителі-колаборанти паралельно отримують постійні погрози він батьків учнів, що “не хочуть, щоб їх дітей навчали за російською програмою”. Паралельно росіяни заявляють, що вони нікого не змушували “евакуйовуватись”, а ті педагоги, котрі вирішили це зробити, – самі виявили таке бажання.