Жительку Чорнобаївки засудили за проросійську агітацію

17 Вересня 2023, 14:13

Жительку Чорнобаївки, яка під час окупації селища висловлювалась на підтримку російської агресії та закликала співпрацювати з окупантами,  суд визнав винною у колабораційній діяльності (ст. 111 Кримінального кодексу України).

Про це йдеться в реєстрі судових рішень

“Перебуваючи в громадських місцях у селі Чорнобаївка, публічно, звертаючись до наявних місцевих жителів, закликала до підтримки рішень та дій держави-агресора, до співпраці з державою-агресором, до невизнання поширення державного суверенітету України на тимчасово окупованій території, стверджувала, що «Россия здесь навсегда!».

Ідентичні публічні заклики здійснювала під час святкування «дня прапора РФ» на центральній площі Чорнобаївки,  також у період проведення незаконного референдуму надала інтерв’ю, в якому публічно висловила свою думку, а саме: «Я живу в Херсонской области. Я за Россию!»” – йдеться у судовому рішенні.

За вироком суду жінці призначити покарання у виді позбавленням права обіймати посади в органах державної влади, державного управління, місцевого самоврядування та займатися діяльністю, пов`язаною із наданням публічних послуг строком на десять років.