Загиблий внаслідок сьогоднішнього ворожого обстрілу поліцейський був миротворцем на Балканах і пройшов Іловайськ

19 Вересня 2023, 13:55

Андрій Тарчинський. Фото: Поліція Херсонської області.

Сьогодні вранці, 19 вересня 2023 року, в Херсоні внаслідок російського обстрілу загинув працівник поліції Андрій Тарчинський. Правоохоронець був миротворцем на Балканах та пройшов Іловайськ.

Сьогодні вранці у Херсоні російські війська завдали удар зі ствольної артилерії по мирних жителях, поцілили у тролейбус з пасажирами, двоє людей отримали поранення. На жаль, загинув поліцейський реагування патрульної поліції сектору поліцейської діяльності на воді Херсонського РУП ГУНП в Херсонській області старший сержант поліції Андрій Тарчинський, який перебував неподалік. Поліцейському було 49 років.
Андрій був миротворцем у Боснії та Герцеговині, у Косово, а після анексії Криму у 2014 добровольцем записався у роту патрульної служби поліції особливого призначення “Херсон” й одразу потрапив до Іловайського котла. Разом з побратимами пройшов Іловайське пекло, коли рятував бійців, був сам тяжко поранений, але вийшов з ворожого оточення.
“У мирному житті Андрій залишився людиною з великим благородним серцем, готовою до самопожертви заради інших. Загибель Андрія Тарчинського – важка й болісна втрата для всієї поліції Херсонщини”, – повдіомляють у відомстві.