В Україні створять Єдиний соціальний реєстр

20 Вересня 2023, 11:30

Фото: відкриті джерела.

У Верховній Раді зареєстрували законопроєкт про Єдиний соціальний реєстр (ЄСР). Документ розробили народні депутати Комітету з питань цифрової трансформації Верховної Ради України за консультативної підтримки фахівців Мінсоцполітики.

Про це повідомляє Мінсоцполітики.

Реєстр покликаний об’єднати всіх отримувачів соціальної підтримки в одну базу даних і таким чином прискорити та оптимізувати процес призначення різних видів соціальної підтримки населенню.

ЄСР – є централізованою системою для збору, обробки, зберігання та обліку електронних даних отримувачів соціальної підтримки. Він об’єднуватиме уніфіковані дані отримувачів усіх видів соціальної підтримки – послуг, допомог, субсидій тощо. Це означає, що кожна особа, яка потребує або вже отримує підтримку від держави, матиме свою особову електронну справу під різні соціальні випадки.

«Мінсоцполітики брало активно участь у консультаціях з питань підготовки цього законопроєкту, адже ЄСР є центральним компонентом Єдиної інформаційної системи соціальної сфери (ЄІССС), що належить до сфери управління Міністерства. Ухвалення цього законопроєкту важливе для ефективного продовження цифрової реформи соціальної сфери. Ми пропонуємо абсолютно новий підхід із проактивними соціальними послугами, коли потреби вразливих груп населення вирішуються заздалегідь, ще до виникнення проблем», – розповів заступник Міністра соціальної політики України з питань цифрового розвитку, цифрових трансформацій і цифровізації Костянтин Кошеленко.

Раніше повідомлялось, що російський “аналог” Херсонської морської академії переїхав до Новоросійська.