Учнів скадовської школи на День знань одягнули у форму російських кадетів

02 Вересня 2023, 12:18

Фото: скріншот з відео пропагандистського каналу "Таврия".

На святкування Дня знань в окупованому росіянами Скадовську деякі учні місцевої школи прийшли у формі російських кадетів. На відео, що оприлюднили російські ЗМІ, помітно, що як мінімум третина випускників у цьому навчальному закладі є так званими “кадетами”.

Так, представник саме скадовських кадетів мав честь відкрити новий навчальний рік разом з місцевим першокласником.

В сучасній Росії кадети є мілітарною організацією, що готує підлітків до служби в російській армії або силових структурах. Самі росіяни зазначають, що кадети – “це специфічний уклад  життєдіяльності з військовим навчанням та побутом, що регламентується чітким розпорядком дня, носінням кадетської форми одягу, широким використанням ритуалів та церемоній, стройових прийомів і субординації у спілкуванні, прийнятих у військовому середовищі”. 

Скадовськими кадетам, судячи з усього, опікуються представники російського “Слідчого комітету”, що має власний кадетський корпус. Саме російські слідчі влаштовують для скадовських школярів різноманітні заходи, під час яких переконують їх пов’язати майбутнє з силовими структурами окупантів.

Також місцевих кадетів змушують носити форму російських військових і брати участь у мілітарних навчаннях на території Росії.

Зазначимо, що мілітарізація дітей на окупованих Росією територіях є грубим порушенням міжнародного гуманітарного права.