У Новотроїцькому помер відомий лікар-колаборант Валерій Богуславський

02 Вересня 2023, 11:15

Колаборант Валерій Богуславський. Фото: відкриті джерела.

Російські пабліки повідомляють про смерть відомого новотроїцького лікаря-колаборанта Валерія Богуславського, який добровільно пішов на співпрацю з росіянами. Останнім часом він працював під патронатом окупантів директором так званого “Новотроїцького комплексного центру соціального обслуговування населення”.

Про смерть Богуславського повідомляють місцеві проросійські Телеграм-канали.

“З глибоким сумом повідомляємо, що сьогодні пішов із життя директор Новотроїцького комплексного центру соціального обслуговування населення Богуславський Валерій Миколайович. Він був справжнім професіоналом своєї справи та чудовою людиною, яка завжди ставила інтереси людей на перше місце”, – йдеться у повідомленні. 

Смерть Богуславського стала дещо неочікуваною, адже буквально кілька днів тому він знявся у російському пропагандистському відео.

Валерій Богуславський. Фото: скріншот з відео пропагандистського каналу “Таврия”.

Співпраця з росіянами стала ініціативою самого Богуславського. 25 квітня 2023 року в російському реєстрі з’явився “Новотроїцький комплексний центр соціального обслуговування населення”, який він очолив. Також із цих документів відомо, що Богуславський отримав російський паспорт. Про причини смерті колаборанта росіяни не повідомляють.