У Херсоні діють 599 захисних споруд цивільного захисту – Міська влада

13 Вересня 2023, 15:50

Укриття в Херсоні. Фото: Херсонська МВА, Facebook.

Херсонська міська рада у відповідь на запит Валентини Самар, головної редакторки “Центру журналістських розслідувань” оприлюднила онлайн карту, а також перелік адрес усіх укриттів і сховищ, наявних у Херсоні.

Про це повідомляє “Центр журналістських розслідувань”.

Так, у Херсоні діють 559 захисних споруд цивільного захисту, з них 239 найпростіших укриттів, 181 швидкоспоруджувана захисна споруда, 138 сховищ і одне протирадіаційне укриття. Щодо 19 найпростіших укриттів укладено договори на поточні ремонтні роботи.

Про це йдеться у відповіді на запит Валентини Самар, головної редакторки Центру журналістських розслідувань, за підписом Олександра Горіна, начальника відділу з питань цивільного захисту Херсонської міської ради.

Зазначається, що серед 181 швидкоспоруджуваної захисної споруди 126 – це залізобетонні споруди, і ще 55 споруд виготовлено з габіонів – конструкцій з металевої сітки з геотекстилем, заповнених грунтом.

Крім того, громадяни можуть ознайомитися з повним переліком укриттів і сховищ і знайти розташування найближчого на інтерактивній мапі на сторінці Херсонської міськради за адресою https://miskrada.kherson.ua/map. Посилання на інтерактивну мапу захисних споруд цивільного захисту – перше у списку на сторінці.

Про стан та вартість укриттів і системи безпеки Херсону “Центр журналістських розслідувань” писав у травні 2023 року в розслідуванні «Кошти на укриття: скільки коштує безпека херсонців?».

Раніше повідомлялось, що чергова колаборантка, яка очолила Херсонську державну морську академію під час окупації отримала підозру.