Так званий очільник окупаційної «налоговой службы Херсонской области» отримав 10 років ув’язнення

27 Вересня 2023, 10:45

Олексій Груненко, колаборант. Фото: відкриті джерела.

10 років ув’язнення з конфіскацією всього майна отримав черговий колаборант, який очолював створену окупантами так звану «налоговую службу Херсонской области». За публічного обвинувачення прокурорів Херсонської обласної прокуратури визнано винним у колабораціонізмі місцевого жителя (ч. 5 ст. 111-1 КК України).

Мова йде про Олексія Груненка, колишнього співробітника Херсонської митниці.
Суд призначив йому покарання – 10 років позбавлення волі. Також чоловіка позбавлено права обіймати посади, пов’язані з виконанням організаційно-розпорядчими та адміністративно– господарськими функціями в органах державної влади строком на 15 років та з конфіскацією майна.
Доведено, що обвинувачений під час тимчасової окупації Херсонщини обіймав посаду так званого «исполняющего обязанности начальника» незаконно створеного органу – «Налоговой служби Херсонской области».
На псевдопосаді зловмисник організовував роботу фейкового органу, брав участь у публічних заходах організованих окупаційною владою, де закликав представників юросіб та фізичних осіб-підприємців перереєструватися за російським законодавством, відкривати рахунки у підконтрольному рф банку, щоб «законно» провадити свою діяльність на території області.